Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62596 

Re: Afgeleide berekenen

Thnx:)
ik weet alleen niet met welke regel je op dit antwoordd uitkomt, ik zat zelf veel met
sin ax + b wordt
a cos ax + b

toch bedankt hoor:)

Thomas
Leerling mbo - woensdag 2 juni 2010

Antwoord

De afgeleide van y = a.sin(bx + c) is gelijk aan y' = a.cos(bx + c) . b
In jouw formule is a = A en b = 2p/T.
De c-waarde is 1/2p en heeft verder geen echte invloed op de afgeleide.
In hetgeen je schrijft, zie ik dat je het in feite heel goed weet.
Alleen moet ax + b tussen haakjes staan, maar verder is het o.k.

MBL
donderdag 3 juni 2010

 Re: Re: Afgeleide berekenen 

©2001-2025 WisFaq