\require{AMSmath} Formules van Simpson Dag dames en heren,Ik zou graag willen weten hoe ik de volgende opdracht moet oplossen:4+4-8·(sint·sin2t+cost·cos2t).In het antwoordenboek staat 8-8cost.Maar hoe komen ze aan dit antwoord? Ik heb deze opdracht met de verdubbelingsformule proberen op te lossen, maar komt er nog steeds niet uit!Hartelijk dank voor de hulp! mario Student hbo - zaterdag 6 februari 2010 Antwoord Het valt nogal mee, denk ik: $ \eqalign{ & 4 + 4 - 8(\sin t \cdot \sin 2t + \cos t \cdot \cos 2t) \cr & 8 - 8(\sin t \cdot 2\sin t\cos t + \cos t \cdot (1 - 2\sin ^2 t) \cr & 8 - 8(2\sin {}^2t\cos t + \cos t - 2\sin ^2 t \cdot \cos t) \cr & 8 - 8\cos t \cr} $ Zou 't daarmee lukken? WvR zaterdag 6 februari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag dames en heren,Ik zou graag willen weten hoe ik de volgende opdracht moet oplossen:4+4-8·(sint·sin2t+cost·cos2t).In het antwoordenboek staat 8-8cost.Maar hoe komen ze aan dit antwoord? Ik heb deze opdracht met de verdubbelingsformule proberen op te lossen, maar komt er nog steeds niet uit!Hartelijk dank voor de hulp! mario Student hbo - zaterdag 6 februari 2010
mario Student hbo - zaterdag 6 februari 2010
Het valt nogal mee, denk ik: $ \eqalign{ & 4 + 4 - 8(\sin t \cdot \sin 2t + \cos t \cdot \cos 2t) \cr & 8 - 8(\sin t \cdot 2\sin t\cos t + \cos t \cdot (1 - 2\sin ^2 t) \cr & 8 - 8(2\sin {}^2t\cos t + \cos t - 2\sin ^2 t \cdot \cos t) \cr & 8 - 8\cos t \cr} $ Zou 't daarmee lukken? WvR zaterdag 6 februari 2010
WvR zaterdag 6 februari 2010
©2001-2024 WisFaq