Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

Smeltveiligheden

Het is bekend dat bij de levering van smeltveiligheiden gemiddeld 1% slecht zijn. Wat is de kans dat er in een levering van 800 stuks 10 of meer slecht zijn.

mvg,
Agnes

Agnes
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 24 december 2002

Antwoord

Laten we maar eens zeggen dat het aantal defecte exemplaren binomiaal verdeeld is met n=800, p=0,01 en X:het aantal defecte exemplaren. Dan geldt:

P(X$\geq$10)=1-P(X$\leq$9)=1-Binomcdf(800,0.01,9)$\approx$1-0,717=0,283

WvR
donderdag 26 december 2002

©2001-2023 WisFaq