Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Doos met defecte stuks

Geachte Mr/Mevr,

Zou u mij een antwoord kunnen geven op de volgende oefening?
Ik weet niet of mijn versie juist is...

In een doos zitten 10 stuks waarvan 20% defect.
Hieruit trek ik 2 stuks, X is het aantal defecte stuks.
a) Geef de kansverdeling van X
b) Bereken de verwachte waarde µ
de standaardafwijking
c) Betekenis van µ en

Heel hard bedankt alvast!

Maarte
Student Hoger Onderwijs België - maandag 23 december 2002

Antwoord

In de doos zitten dus 2 defecte en 8 goede. Je trekt er twee zonder terugleggen, neem ik aan.
P(X = 0) = P(gg) = 8/10·7/9 = 28/45
P(X = 1) = P(dg of gd) = 2·2/10·8/9 = 16/45
P(X = 2) = P(dd) = 2/10·1/9 = 1/45

Het berekenen van de verwachtingswaarde en de standaardafwijking laat ik aan jou over.

jr
maandag 23 december 2002

©2001-2024 WisFaq