Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gooien met 4 dobbelstenen

Beste Mr/Mevr,
Zou u mij een juiste oplossing kunnen geven voor de volgende oefening? Ik zou graag weten of ik ze juist heb opgelost. Bedankt!

Bereken de kans dat ik met 4 dobbelstenen
a) 0 keer een drievoud werp
b) 1 keer een drievoud werp
c) 2 keer
d) 3 keer
e) 4 keer
De som van al deze kansen is:

X P(X)
_________________
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
_________________
Ó

Kim Gr
Student Hoger Onderwijs België - maandag 23 december 2002

Antwoord

X is binomiaal verdeeld, met n = 4 en p = P(drievoud) = 1/3.
De kansverdeling van X bereken je met P(X = x) = (4 nCr k)·(1/3)k·(2/3)4-k, of je gebruikt de TI83: Y1=binompdf(4,1/3,X) en dan in de TABLE kijken.

jr
maandag 23 december 2002

©2001-2024 WisFaq