Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Reeks gelijkaardig aan Taylor

(Met S = sommatieteken; dat vond ik hier precies niet)

Gekend is dit:

ex = Soneindig n=0 (xn/n!)

Doch kan je ook onderstaande benaderen?

Soneindig n=0 (xn/n!)2

m00se
Student universiteit België - donderdag 10 december 2009

Antwoord

Hier is geen `makkelijke' uitdrukking voor; de som is een speciale functie, een zogeheten Besselfunctie. Zie de link hieronder, en dan in het bijzonder de `modified Bessel function' Ialpha, met alpha gelijk aan nul.

Zie Wikipedia: Bessel function

kphart
donderdag 10 december 2009

©2001-2024 WisFaq