Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Analytisch bewijs

gegeven : B(3,-2) en C(-1,3)Bepaal de punten op d--x-y-1=0 die met B en C een rechthoekige driehoek bepalen. Neem P(x1,y1)is element van d.

vraag; bij de oplossing van dit bewijs raak ik zo ver dat de rico van CP vermenigvuldigd met de rico van BP gelijk moet zijn aan -1 aangezien ze loodrecht op elkaar staan...
(y1-3)/(x1+1) .(y1+2)/(x1-3) = -1 dit samen in een stelsel gezet met de vgl van d(d--x1-y1=0) kan ik de coordinaten van P hieruit halen en bekom ik x1 = 7/2 en y1=5/2

Is het bewijs zo af of zijn er ook nog andere coordinaten van punten te vinden om volledig te zijn?

anneli
2de graad ASO - zondag 6 december 2009

Antwoord

Als je een tekening maakt, zie je dat ook het punt (-1,-2) goed ligt.
Als je punten zoekt van waaruit je BC onder een hoek van 90 graden ziet, dan liggen die punten op de cirkel waarvan BC diameter is. Die cirkel snijdt je lijn met vergelijking y = x - 1 twee keer.

MBL
zondag 6 december 2009

©2001-2024 WisFaq