Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes zetten

-6 x 3 -5 x 2 - 3 = -48
-6 x 3 = -18 ....
Waar zet ik de haakjes zodat de som op -48 uitkomt?
En hoe analyseer je dat?
Welk inzicht heb je dan voor nodig?

Humphr
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 20 november 2009

Antwoord

Het antwoord is: -6 · (3 -5 · (2 - 3))

Wat ik doe? Zoiets als: -48 is deelbaar door 6 (die hebben we al!) en 8. Dus als ik van het tweede stuk 8 kan maken ben ik er uit:

3 - 5 · 2 - 3 moet 8 worden. 3 en 5 heb ik al... als ik van die -5 nu 5 kan maken... ah!

3 - 5 · (2 - 3) = 8

Missie volbracht... zoiets...

WvR
vrijdag 20 november 2009

©2001-2024 WisFaq