Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische identiteiten

Ik snap de volgende identiteit niet:
cos2(a+b)-cos2(a-b)= 1+cos2a.cos2b

Ik heb al veel geprobeerd maar niets lijkt te lukken.

hannah
3de graad ASO - dinsdag 17 november 2009

Antwoord

Als ik voor a en voor b de waarde 0 neem, dan staat er links
cos2(0) - cos2(0) = 12 - 12 = 0.
Rechts staat er 1 + cos(0).cos(0) = 1 + 1.1 = 2
Een identiteit zou altijd moeten kloppen, dus dit voorbeeld geeft aan dat er iets niet in orde is.
Kijk nog eens goed of je de opgave goed overgenomen hebt.

MBL
dinsdag 17 november 2009

©2001-2024 WisFaq