Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Los volgende vergelijking op

((x-4)ex-1+(x-2)e1-x)/2 = 0

los volgende verglijking op naar x

D.V.H.
Student Hoger Onderwijs België - maandag 26 oktober 2009

Antwoord

Beste Dries

Na enige vereenvoudiging komt de vergelijking neer op:

(x-4).e2x + (x-2).e2 = 0

Dit is een transcendente vergelijking waarvan het niet mogelijk zal zijn de oplossing algebraïsch te vinden en exact te noteren. Er is een oplossing die je met numerieke of grafische methodes kan vinden, net onder x = 4.

mvg,
Tom

td
woensdag 28 oktober 2009

 Re: Los volgende vergelijking op 

©2001-2024 WisFaq