Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraads functies

Beste,

Kunt u me helpen met de volgende vraagstuk aub .

Een firma van elektronische onderdelen verkoopt maandelijks 5000 stuks van een bepaald onderdeel tegen 15 € per stuk. Een marktonderzoek wijst uit dat de verkoop telkens met 500 stuks zal stijgen als de eenheidsprijs met 1 EURO verlaagd wordt. Welke eenheidsprijs moet de firma nemen om een maximale omzet te realiseren ?

Ik heb hier geprobeerd van alles maar ik kom gewoon maar niet aan de juiste formule.
Ik weet dat 5000 ท 15 € = 75 000 € ( bij normale prijs)
(5000 + 500 stuks) (15 - 1 € ) : bij -1 €
5000 stuks + 1000 stuks ( 15- 2 €) : bij -2 €
Maar hoe moet ik dat in een formule gieten ?

junaid
Student Hoger Onderwijs Belgi๋ - woensdag 14 oktober 2009

Antwoord

Junaid,
Als prijs=15-x, dan is verkoopaantal=5000+500x, zodat omzet is
500(15-x)(10+x)is maximaal voor x=2,5.

kn
woensdag 14 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq