Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is een randpunt?

Wat is een randpunt?

Beau
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 11 oktober 2009

Antwoord

Meestal zijn de grafieken waarmee je werkt kromme of rechte lijnen die nergens beginnen en nergens eindigen. Maar bij sommige functies begint en/of stopt een grafiek ergens en zo'n punt heet dan een randpunt.

Bekijk bijv. de functie f(x) = 2 + √(x-4). Omdat er onder een wortelteken geen negatief getal mag staan, is de kleinste waarde voor x die je kunt invullen gelijk aan 4. Je vindt f(4) = 2 + 0 = 2. De bijbehorende grafiek begint dan ook in het punt (4,2) en dat is dan een randpunt.

MBL
zondag 11 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq