Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige plaats berekenen

Hallo,
Ik zit met het volgende probleem. Dit is de opdracht.

Men bepaald de raakkoorde (poollijn) van de raaklijnen uit een veranderlijk punt A van de vaste rechte met vergelijking x=k aan de hyperbool x2/a2-y2/b2=1.
Beschrijf de cartesische vergelijking van de meetkundige plaats van het voetpunt van de loodlijn op deze koorde.

Ik heb het punt A coördinaten (k,l) gegeven. Maar ik krijg uit verderer berekeningen die l niet berekend, bijvoorbeeld ifv a, b of k ofzo.
En als finale uitkomst kom ik een rechte uit, wat naar mijn weten niet kan kloppen.
Iemand enkele tips?
Groeten.

Albert
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 14 augustus 2009

Antwoord

Albert,
Neem A=(k,y0).De poollijn is y=f(x)/y0 en de loodlijn vanuit A op de poollijn
is y= g(x)y0, zodat de m.pl. is y2= f(x)g(x).

kn
zondag 16 augustus 2009

©2001-2024 WisFaq