Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkantsvergelijkingen

Graag wat hulp, ik weet niet of ik juist bezig ben:
(2x-7)2=2x-7
(2x)2+2.2x.7-72=2x-7
4x2+28x-49=2x-7
4x2+28x-2x-49+7=0
4x2+26-42=0
2x2+13x-21=0
D=b2-4ac
a=2
b=13
c=-21
dus:132-4(2-21)=1
x=-3
x=-32/4

sabine
2de graad ASO - maandag 30 maart 2009

Antwoord

Sabine,
(2x-7)2=(2x)2+2(2x)(-7)+(-7)2=4x2-28x+49.
Dat is wat anders dan jij hebt.

Maar waarom zo ingewikkeld?
Uit a2=a volgt dat a2-a=a(a-1)=0 als a=0 of a=1. Hier is a=2x-7. Dat is alles.

kn
maandag 30 maart 2009

©2001-2024 WisFaq