Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

100% of meer

Hallo ik heb een simpele vraag in mijn boek maar ik weet niet of ik het antwoord goed heb:

na -15% kost een bank 340 euro
jack gebruikt de verhoudingstabel om de oude prijs te berekenen.
neem de tabel over en vul hem verder in

Je doet togh eerst 100%-15%= 85
onderin in de verhoudingstabel schrijf je bij percentage 85 en boven bij prijs in euro's 340 euro daarnaast bij percentage staat 1 dus je doet 85%:85%=1
dan doe je bij de euro's 340:85= 4 euro
daarnaast bij percentage staat 100 daar doe je dan 1x100=100
dan doe je bij de euro's 4x100=400 en heb je de oude prijs weer dus 400 euro
klopt mijn antwoord?
zo niet kunt u mij dan het goeie antwoord+berekening sturen via verhoudingstabel of gewoon??

dank u wel,
groet
tannaz

tannaz
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 25 februari 2009

Antwoord

Dit is niet handig. Het is veel handiger om met groeifactoren te rekenen. Zie Rekenen met procenten en groeifactoren.

In dit geval?

oude bedrag × 0,85 = 340
oude bedrag = 340/0,85 = 400

Geen twijfel mogelijk...

WvR
donderdag 26 februari 2009

©2001-2024 WisFaq