Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudiging van hoeken van een driehoek (driehoeksmeting)

a, b en g zijn de hoeken van een driehoek. Vereenvoudig.

tan a/2 x tan (b+g)/2

pierre
2de graad ASO - woensdag 4 februari 2009

Antwoord

Beste Pierre,

In een driehoek is de som van de hoeken 180° of p radialen. Er geldt dus:

a + b + g = p of b + g = p - a

Verwante hoeken, wat weet je van tan(p/2-x) met x = a/2?

mvg,
Tom

td
woensdag 4 februari 2009

©2001-2024 WisFaq