Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdubbelingsformule gebruiken

hallo,

ik moet van het volgende formule het bereik berekenen. 2sin2(x)+sin(x)-1.

Ik moet toch eerst met behulp van verdubbelinsformule en dan pas het af geleiden berekenen en dan pas gelijk stellen aan 0?
Maar ik zit vast bij het verdubbelingsfomule. De eerste gedeelte denk ik wel dat ik het kan is toch dan:
2sin2(x)=1-cos(2x)?
Maar ik weet niet hoe ik het 2de gedeelte moet doen?..

Alvast bedankt..

groetjes,
aliaa

Aliaa
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 december 2008

Antwoord

Aliaa,
Misschien zo:y= 2(sin2x+1/2sinx)-1=2(sinx+1/4)2-9/8.Wat is de grootste en kleinste waarde van (sin x+1/4)2?

kn
zondag 14 december 2008

 Re: Verdubbelingsformule gebruiken 

©2001-2024 WisFaq