\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Er geldt dat 2x²-5x+2=(2x-1)(x-2)Hoe kan je van een functie van de vorm ax2+bx+c naar die vorm? Bestaat hier een algemene formule voor ? Bedankt Bram Student Hoger Onderwijs België - zondag 7 december 2008 Antwoord Je kunt bij dit soort uitdrukkingen ontbinden in factoren met een soort product-som methode:In dit geval:2x2-5x+2=?Omdat 2·2=4 zoek ik twee getallen met product 4 en som -5. Dat zijn de getallen -1 en -4.Dus:2x2-5x+2=2x2-x-4x+2=x(2x-1)-2(2x-1)=(x-2)(2x-1)Op Op Ontbinden in factoren kan je er nog twee voorbeelden van vinden. WvR zondag 7 december 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Er geldt dat 2x²-5x+2=(2x-1)(x-2)Hoe kan je van een functie van de vorm ax2+bx+c naar die vorm? Bestaat hier een algemene formule voor ? Bedankt Bram Student Hoger Onderwijs België - zondag 7 december 2008
Bram Student Hoger Onderwijs België - zondag 7 december 2008
Je kunt bij dit soort uitdrukkingen ontbinden in factoren met een soort product-som methode:In dit geval:2x2-5x+2=?Omdat 2·2=4 zoek ik twee getallen met product 4 en som -5. Dat zijn de getallen -1 en -4.Dus:2x2-5x+2=2x2-x-4x+2=x(2x-1)-2(2x-1)=(x-2)(2x-1)Op Op Ontbinden in factoren kan je er nog twee voorbeelden van vinden. WvR zondag 7 december 2008
WvR zondag 7 december 2008
©2001-2024 WisFaq