Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineair Verbanden

P = (3,-4) m=2.22

Bepaal de lineaire functie waarvan de grafiek de rechte lijn is door P met de richtingscoefficient m

Hoe los ik zoiets op

y=2.22x

Ivo
Student hbo - zondag 16 november 2008

Antwoord

Beste Ivo,

Het voorschrift van een lijn kan je schrijven als y = mx + b. Hierin is m de richtingscoëfficiënt en b een nog onbekend getal. Vervang x,y door de coördinaten van het gegeven punt P en los op naar b.

mvg,
Tom

td
zondag 16 november 2008

©2001-2024 WisFaq