Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking

Hallo,

Ik moet de volgende differentiaalvergelijking oplossen, alleen ik heb geen idee hoe ik deze aan moet pakken.

-2y'=xy2+y2-x-1
=(x+1)·(y2-1)

Zou iemand mij op weg kunnen helpen?
Alvast bedankt!

bert
Student universiteit - woensdag 8 oktober 2008

Antwoord

Beste Bert,

Dat ontbinden in factoren was alvast een goed idee; met y' = dy/dx kan je nu de variabelen scheiden (alles in y aan een kant, alles in x aan de andere) om dan lid aan lid te integreren.

mvg,
Tom

td
woensdag 8 oktober 2008

 Re: Differentiaalvergelijking 

©2001-2025 WisFaq