\require{AMSmath} Opstellen van functievoorschriften Bepaal p en q zodat de functie y = x2 + px + q x = 2 en heeft een minimum met -3 als functiewaarde Ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen ! Nick V 2de graad ASO - zaterdag 20 september 2008 Antwoord Hallo Nick, ytop = 22+2p+q dus 4+2p+q = -3 Verder geldt voor de parabool y = ax2+bx+c dat xtop= -b/(2a) In dit geval is xtop= -p/(2.1) dus -0,5p = 2 Je hebt nu twee vergelijkingen met twee onbekenden. wl zaterdag 20 september 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal p en q zodat de functie y = x2 + px + q x = 2 en heeft een minimum met -3 als functiewaarde Ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen ! Nick V 2de graad ASO - zaterdag 20 september 2008
Nick V 2de graad ASO - zaterdag 20 september 2008
Hallo Nick, ytop = 22+2p+q dus 4+2p+q = -3 Verder geldt voor de parabool y = ax2+bx+c dat xtop= -b/(2a) In dit geval is xtop= -p/(2.1) dus -0,5p = 2 Je hebt nu twee vergelijkingen met twee onbekenden. wl zaterdag 20 september 2008
wl zaterdag 20 september 2008
©2001-2024 WisFaq