Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De Bgtan van een negatief getal is gelijk aan? (zoals Bgsin(-x) -Bgsin(x)

Bgsin(-x)= -Bgsin(x)
Bgtan(-x)= ?
Dit is wel cyclometrie maar het sloot best aan bij goniometrie
dus aan wat is de Bgtan van een negatief getal gelijk?

Ben
3de graad ASO - zaterdag 13 september 2008

Antwoord

Beste Ben,

Net zoals Bgsin, is ook Bgtan een oneven functie, dus:

Bgtan(-x) = -Bgtan(x)

mvg,
Tom

td
zaterdag 13 september 2008

©2001-2024 WisFaq