Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Marge berekening

Kunt u mij de formule geven voor berekening van de marge m.b.t. de inkoopwaarde?

Over de verkoopwaarde lukt me wel:
verkoopprijs excl. BTW = € 10,00
inkoopprijs excl. BTW = € 6,00

((10,00 - 6,00) : 10) x 100% = 40%

Wat is de meest gebruikelijke methode in de detailhandel (dierenspeciaalzaak)?

P. Ijk
Ouder - vrijdag 12 september 2008

Antwoord

Navraag bij een docent economie leerde mij dat de marge t.o.v. de inkoopwaarde (schijnt brutowinstopslag te heten) is 4/6 x 100 % = 66,7 %.
Wat het meest gebruikelijk is, wist hij niet te melden.

MBL

MBL
donderdag 25 september 2008

©2001-2024 WisFaq