Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Somformules en verschilformules

Hallo,
Ik heb 2 functie: f(x)=-3+2cos(x) en g(x)=cos(x-1/4p)-2

De somfuntie is s(x)=f(x)+g(x) en de verschilfunctie is v(x)= f(x)-g(x). De grafieken van de somfunctie en de verschilfunctie zijn beide sinusoïden. Ik moet de formules van s en v berekenen maar hoe doe ik dat?

Alvast bedankt.

sandra
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 september 2008

Antwoord

Ik vermoed dat de bedoeling is dat je je GRM gebruikt.
Dus plot de grafiek van s(x) (of v(x)).
Bepaal de evenwichtstand (midden tussen de hoogste en de laagste stand), dan heb je gelijk de amplitude.
Als je de functie dan wilt schrijven in de vorm s(x)=a·sin(x-...)+c moet je ook nog bepalen waar de stijgende doorgang door de evenwichtsstand is.
Zou het zo lukken? Anders roep je maar.

hk
woensdag 10 september 2008

©2001-2024 WisFaq