Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudig

Beste wisfaqers,

Ik heb 2 sommen waar ik niet uit kom. Het gaat om de volgende:

1-cos2x-sin2x deze moet omgeschreven worden naar een a+bcos(cx) wat ik ook doe ik kom niet in die vorm.

En schrijf zonder wortel:
Ö(1-cosx)/1+cosx) Bij deze weet ik niet hoe ik moet beginnen.

Kunnen jullie me op weg helpen?

groeten Piet

Piet
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 september 2008

Antwoord

Piet,
Wat de eerste betreft:cos2x=cos2-sin2x=1-2sin2x.Dus sin2x=1/2+1/2cos2x.
De tweede:Teller en noemer vermenigvuldigen met 1+cosx.Det teller wordt dan sin2x.

kn
dinsdag 9 september 2008

 Re: Vereenvoudig 

©2001-2024 WisFaq