Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden van exponentiële functies

hallo meneer of mevrouw, ik heb een vraagje hopelijk kunt en/of wilt u eens kijken
de opdracht is: bereken de volgende afgeleide:
d/dx (10^Öx)
ik heb geprobeerd en heb gedaan:
y' = e^(Ö(x)*ln10) * x^(-1/2)*ln 10
= (e^(Ö(x) * ln 10) * ln10) / (Öx)
= (10^(Öx)*ln10) / (Öx)
maar ik moet uitkomen: (10^(Öx) * ln10)/ (2Öx)
weet u soms waar mijn foutje zit?
alvast erg bedankt
groetjes yan

yan
3de graad ASO - zaterdag 6 september 2008

Antwoord

[10^(Öx)]'
= [(eln10)^(Öx)]'
= [e^(ln10.Öx)]'
= e^(ln10.Öx).[ln10.Öx]'
= 10^(Öx).(ln10.1/(2Öx))

groeten,

martijn

mg
zaterdag 6 september 2008

©2001-2024 WisFaq