Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de hoogte van de berg

Tijdens een wandeling zie je een berg recht voor je. De stijgingshoek (naar de top), de hoek waaronder je de berg ziet; is 3,5°. Nadat je 13 km dichter bij de berg bent is die stijgingshoek 9°.

*Bepaal de hoogte van de berg
*onder welke hoek zie je de top van de berg na 26 km

repels
Student universiteit - donderdag 28 november 2002

Antwoord

Hoi,

In het plaatje noemen we de drie punten van waaruit je kijkt a, b en c. De berg is h hoog en het voetpunt is v. a ligt op een afstand x van v. De kijkhoeken a en b in a en b zijn gegeven, de kijkhoek vanuit c is gevraagd.

q5625img1.gif

Je ziet:
h/x=tg(a)
h/(x-13)=tg(b)
h/(x-26)=tg(g)

Hieruit haal je dan makkelijk h en g.

Groetjes,
Johan

andros
donderdag 28 november 2002

©2001-2024 WisFaq