Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Simuleren met GR

Goedenavond,
Ik probeer het volgende probleem op te lossen, maar ik loop daarop vast:
Geef met behulp van 100 keer simuleren met je GR een schatting van de kans bij een gezin van zes kinderen op evenveel jongens als meisjes. Ga daarbij uit van P(jongen) = P(meisje).
Licht je werkwijze toe.

Het volgende heb ik gedaan; Zes identieke lijsten aangemaakt. L1 =randInt(0,1,100) L2= randInt(0,1,100) enz.
waarbij jongen = 0 en meisje = 1.
Toen dacht ik sum(L1 + L2 + L3 + L4 + L5 + L6 =......) : 100. Maar wat moet ik nou op de plaats van die puntjes invullen?? Of moet ik het anders oplossen?

Bij voorbaat dank voor uw hulp.

Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 augustus 2008

Antwoord

Je hebt 6 lijstjes met willekeurig een jongen (=0) of een meisje (=1). Je zou nu moeten kijken bij hoeveel van die 6 nullen en enen er evenveel jongens als meisjes zijn. In dat geval zou L1+L2+...+L6 gelijk aan 3 moeten zijn. Je hebt het experiment 100 keer uitgevoerd... en je telt het aantal keren 'evenveel jongens als meisjes'. Dat kan volgens mij met de volgende opdracht:

De opdracht sum((L1+L2+L3+L4+L5+L6)=3) geeft je dan het aantal 'evenveel meisjes als jongens'. Bij mij was dit 39.

Dus het kan en het antwoord is 3.

Zoiets?

WvR
vrijdag 8 augustus 2008

©2001-2024 WisFaq