Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Acht vergelijkingen met acht onbekenden

De onbekende zijn: a,b,c,d,e,f,g,h,i. Één van de onbekende mag je zelf een waarde geven (bijvoorbeeld: de a komt vaak voor, dus dat kan je als 1 doen).

Dit zijn dan de vergelijkingen:
4a + b = d
a = 2e
a = h
6a = g
b = f
4b + 4c = 4d + 12e + 4f + 3g +2h + i
2c = d + 2i + g
c = d + 3e + f

caruce
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 juli 2008

Antwoord

Hallo

Dit stelsel lost men best op door de overeenkomstige matrix te herleiden tot een rij-canonieke matrix. Om zo'n stelsel te herleiden kun je best gebruik maken van Algebra software, bijvoorbeeld Derive
Om gehele getallen als oplossing te bekomen stel je a best gelijk aan 10.
Je bekomt dan:
a=10; b=82; c=219; d=122;e=5;
f=82; g=60; h=10; i=128

LL
maandag 21 juli 2008

©2001-2024 WisFaq