Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een breuk in partieel breuken splitsen

bij het vak regeltechniek kwam ik tot volgende breuk:
(10s+10)/(s(s2+6.5s+3))
wat ik doe:
A/s + B/(s+0.5) + C/(s+6)
0.5 & 6 afkomstig van de nulpunten s2+6.5s+3
dan:
A(s+0.5)(s+6)+Bs(s+6)+Cs(s+0.5)
via wat tussen stappen zoek ik dan A,B en C
mijn vraag: mag ik deze breuk op deze manier splitsen?

alvast bedankt
andy

andy
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 12 juni 2008

Antwoord

Inderdaad, je vindt
A = 10/3
B = -20/11
C = -50/33

LL
donderdag 12 juni 2008

©2001-2025 WisFaq