Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Buigpunten en raaklijn op stellen

f(x)=3x4-18x2
wat is het buigpunt en geef vergelijking van raaklijn in het buigpunt
f'(x)=12x3-36x
f''(x)=36x2-36

buigpunten zijn (1,15) en (-1,15)

hoe zoek je de vergelijking van de raaklijn in B?
toch f'(0)= 0 maar dan is de rc 0

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 mei 2008

Antwoord

Beste Nadien,

Op zich is het geen probleem dat de rico van de raaklijn 0 is, je hebt dan gewoon een horizontale raaklijn. Alleen, dat is hier niet het geval: koe kom jij aan f'(0) = 0? Nog eens even narekenen...

mvg,
Tom

td
woensdag 28 mei 2008

©2001-2024 WisFaq