\require{AMSmath} Wortel en machten 43x+3 = 2·2-x+2Ik snap niet hoe ik deze moet oplossen. Allebei gelijk op 2 maken of juist op 4? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008 Antwoord Het oplossen van dit soort exponentiele vergelijkingen berust op het volgende:ga=gbÛa=bDat is zo maar vanzelfsprekend maar wel waar en handig om te weten.Je kunt bij jouw vergelijking kiezen uit (bijvoorbeeld) deze 2 mogelijkheden:2...=2... of 4...=4...Dat kan. Handiger is 2...=2.... Het is makkelijker om van 4 een macht van 2 te maken dan van 2 een macht van 4. Maar 't kan allebei.Hoe gaat dat dan? Wel gebruik de 1. Rekenregels machten en logaritmen. We zullen 't nog 's eens stuk uitwerken:Als je goed kijkt kan je wel zien waar je welke rekenregel gebruikt. Hopelijk helpt dat. WvR vrijdag 23 mei 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
43x+3 = 2·2-x+2Ik snap niet hoe ik deze moet oplossen. Allebei gelijk op 2 maken of juist op 4? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008
nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008
Het oplossen van dit soort exponentiele vergelijkingen berust op het volgende:ga=gbÛa=bDat is zo maar vanzelfsprekend maar wel waar en handig om te weten.Je kunt bij jouw vergelijking kiezen uit (bijvoorbeeld) deze 2 mogelijkheden:2...=2... of 4...=4...Dat kan. Handiger is 2...=2.... Het is makkelijker om van 4 een macht van 2 te maken dan van 2 een macht van 4. Maar 't kan allebei.Hoe gaat dat dan? Wel gebruik de 1. Rekenregels machten en logaritmen. We zullen 't nog 's eens stuk uitwerken:Als je goed kijkt kan je wel zien waar je welke rekenregel gebruikt. Hopelijk helpt dat. WvR vrijdag 23 mei 2008
WvR vrijdag 23 mei 2008
©2001-2024 WisFaq