\require{AMSmath} Oplossen 4/(-x+2) + 1 = 2x ik snap niet precies hoe ik deze moet oplossen. 2x naar de andere kant halen en dan dezelfde noemer? maar wat doe je dan met die 1 ? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008 Antwoord Ik zou eerst maar eens links en rechts vermenigvuldigen met (-x+2). Je krijgt dan: 4+1·(-x+2)=2x·(-x+2). Zou het dan lukken? hk donderdag 22 mei 2008 Re: Oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
4/(-x+2) + 1 = 2x ik snap niet precies hoe ik deze moet oplossen. 2x naar de andere kant halen en dan dezelfde noemer? maar wat doe je dan met die 1 ? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008
nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008
Ik zou eerst maar eens links en rechts vermenigvuldigen met (-x+2). Je krijgt dan: 4+1·(-x+2)=2x·(-x+2). Zou het dan lukken? hk donderdag 22 mei 2008
hk donderdag 22 mei 2008
©2001-2024 WisFaq