Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nieuwe X en Y positie berekenen

Hoe kan ik de nieuwe X en Y waardes uitrekenen als de volgende dingen gegeven zijn:
X = 0,
Y = 0,
Lengte lijn = 5,
Hoek = 45 graden

Wat is de bedoeling?
Je hebt punt (0,0) en er is aangegeven dat er een lijn moet komen tussen punt (0,0) en punt(nieuwe X, nieuwe Y) met de lengte 5, in dit geval.
Aangegeven is de hoek in graden waarheen de lijn moet lopen.

Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is.

Danny
Student hbo - maandag 19 mei 2008

Antwoord

Omdat je onder een hoek van 45° moet werken (en schuin omhoog, neem ik aan), zijn de coördinaten x en y toch gelijk!? Dan zou de aloude Pythagoras wel eens uitkomst kunnen bieden. Als de 45° ook schuin omlaag uitgezet mag worden, dan is het enige verschil dat x en y tegengesteld zijn.

MBL
maandag 19 mei 2008

©2001-2024 WisFaq