Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

P, Q en R zijn beeldpunten van complexe getallen a, b en c

Ik moet bewijzen dat
de driehoek PQR gelijkbenig is en rechthoekig in R asa a2+b2+2c2-2ac-2bc=0
en dat
de driehoek PQR gelijkzijdig is asa
a2+b2+c2-ab-bc-ca=0
Ik vermoed dat het te maken heeft met het vermenigvuldigen van complexe getallen maar zou niet weten hoe hieraan te beginnen.
Alvast bedankt.

Isis
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 6 mei 2008

Antwoord

Probeer in te zien dat de lengte van een lijnstuk XY, waarbij X en Y de beeldpunten zijn van de complexe getallen x en y, gegeven wordt door de norm van het verschil van die complexe getallen, maw |XY| = ||x-y||. Dan volgt het gevraagde vrij snel denk ik. Lukt het zo?

cl
dinsdag 6 mei 2008

 Re: P, Q en R zijn beeldpunten van complexe getallen a, b en c 

©2001-2024 WisFaq