Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bespreking van een parametervergelijking

Beste,

Ik heb problemen met de 'bespreking van een parametervergelijking'.
De opgave : -9x2 +(5-6m)-m2 = 0

Mij is geleerd eerst de discriminant te berekenen en daarna verder te werken als volgt : D$<$0 , D=0 , D$>$0 . deze laatsten moet ik dus berekenen en een oplossingenverzameling geven. maar de berekeningen willen niet lukken..

Alvast bedankt.

Max Ne
2de graad ASO - woensdag 9 april 2008

Antwoord

D=b2-4ac en hier geldt:

a=-9, b=0 en c=(5-6m)-m2 en dan invullen?

D=-4·-9·((5-6m)-m2)
Enz...

Zou het daarmee lukken?

PS
Of bedoel je misschien:
-9x2 +(5-6m)x-m2 = 0

WvR
woensdag 9 april 2008

©2001-2024 WisFaq