Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace terug transformatie, breuksplitsen

y(t) = t + 2òcos(t-u)y(u)du

(integraal van 0 tot t)

Laplace transformeren geeft:
Y(s) = (1/s2)+2 Y(s) s/(s2+a2)

Y(s) oplossen:

Y(s) (1- (2s/(s2+a2)) = 1/s2
Y(s) = 1/s2 · 1/(1-(2s/(s2+a2))


Tot dusver lukt het allemaal aardig, maar nu nog terugtransformeren. Er wordt een hint gegeven over breuksplitsen, maar ik heb GEEN idee hoe ik dit geval uit elkaar krijg.

Als iemand 't mij zou kunnen vertellen, Graag!

Dieder
Student universiteit - dinsdag 8 april 2008

Antwoord

dag Diederik,

De breuk moet in dit geval als volgt gesplitst worden:
q55158img1.gif
Kom je dan verder?
Succes,

Anneke
donderdag 10 april 2008

©2001-2025 WisFaq