Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Intypen in rekenmachine

Misschien een beetje een domme vraag, maar ik krijg zo vaak verkeerde antwoorden bij het oplossen van een (sinus)vergelijking, terwijl ik wel weet hoe ik hem moet oplossen.
Als er staat, bijvoorbeeld:
Los op. 1-sin3(x-1) 0 op het interval [-p, 2p]

Wat vul ik dan in bij WINDOW?
Xmin= -p Xmax=2p en dit ook bij Ymin en Ymax?
En hoe typ ik die vergelijking in mijn rekenmachine?
Want als je SIN intikt, komt die 3 dus ook tussen de haakjes. Klopt het wel als ik dan invul: 1-SIN(3X-1) ?

Heeeeeel erg bedankt.

Jasmij
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 maart 2008

Antwoord

Y1=1-sin(3(x-1)) lijkt me de aangewezen manier om zo'n functie in te voeren. Voor YMin kan je -3 nemen en voor YMax 3, bijvoorbeeld. Bedenk daarbij steeds dat sin(x) waarden aan kan nemen van -1 tot en met 1.

WvR
zondag 30 maart 2008

©2001-2024 WisFaq