Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rangnummer en rijen

Gegeven is de rij Un = 2 + ((-1)n/n) met n1.

Gevraagd is:
- Voor welke waarden van n is 1,9 Un 2,1?
- Vanaf welk rangnummer liggen de termen in het interval [2 - 10-4, 2 + 10-4]?

Vooral de laatste vraag vind ik lastig.

N.B. Als ik de rij Un wil plotten, kan ik niet simpelweg invoeren Y1= 2+(((-1)^n):n). Kunt u mij uitleggen waarom ik dit als volgt moet plotten:

Y1= 2+(1:x)
Y2= 2-(1:x)

Alvast bedankt!

Plusei
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 maart 2008

Antwoord

Je moet een N vinden zó dat 2-10-4Un2+104 voor nN. Dat kun je vertalen naar -10-4(-1)n/n10-4 en dat wordt dan 1/n10-4, ofwel n104.
Over het gedrag van je rekenmachientje kan ik helaas niets zeggen.

kphart
zaterdag 29 maart 2008

©2001-2024 WisFaq