Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bepaal je gemeenschappelijke punten bij rechten en/of parabolen.

Hallo,
ik ben Delfien en zou graag meedoen met het toelatingsexamen arts/tandarts. Daarvoor moet je weten hoe je bij rechten en/of parabolen, gegeven door vergelijkingen, gemeenschappelijke punten bepaalt. Ik heb overal de boeken die ik heb geraadpleegd maar ik vind hier geen concreet antwoord op. Graag had ik iemand gehad die mij zou kunnen helpen...

Delfie
3de graad ASO - vrijdag 21 maart 2008

Antwoord

Van twee functies bv f(x)=x2 en g(x)=2x+2 zijn de gemeenschappelijke punten te bepalen door de vergelijking f(x)=g(x)op te stellen en op nul te herleiden, dus
x2=2x+2
x2-2x-2=0
De oplossingen van die laatste vergelijking zijn de gemeenschappelijke punten.Ter controle vul je die in in de oorspronkelijke functies f(x)en g(x) Als het goed is krijg je dezelfde y waarde.

pl
zaterdag 22 maart 2008

©2001-2024 WisFaq