Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bestanddelen van een mengsel bepalen

voor een voeder is nodig: 23 gr proteine, 6.2 gr vet en 16 gr vocht.
mengsel A : 20 % proteine, 2 % vet , 15 % vocht
mengsel B : 10 % proteine, 6 % vet, 10 % vocht
mengsel C : 15 % proteine, 5 % vet , 5 % vocht
hoeveel van elk is nodig voor de aanmaak van het voeder

philip
3de graad ASO - maandag 10 maart 2008

Antwoord

Hallo

Stel x = aantal gram van mengsel A, y = ..... B, z = ..... C
De eerste vergelijking wordt: 0.20x + 0.10y + 0.15z = 23
De andere vergelijkingen vind je nu zelf wel, veronderstel ik.

LL
maandag 10 maart 2008

 Re: Bestanddelen van een mengsel bepalen 

©2001-2024 WisFaq