\require{AMSmath} Successieve substitutie Hoe los je de functie: x·log(x)=20·sin(x) op, met successieve substutie? Jan de Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 maart 2008 Antwoord Op Numerieke analyse en Numeriek oplossen van vergelijkingen - successieve substitutie kan je er wel iets over vinden.In dit geval zou je moeten kiezen voor x=20·sin(x)/log(x). Met x in radialen gaat dan echter niet lukken. Als je x in graden neemt (wat dan toch wel een beetje heel ongebruikelijk is lijkt me) dan komt er wel iets uit.Zoiets kan trouwens erg handig met je GR:Maar weet je wel zeker dat dit de opgave is!? WvR woensdag 5 maart 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je de functie: x·log(x)=20·sin(x) op, met successieve substutie? Jan de Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 maart 2008
Jan de Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 maart 2008
Op Numerieke analyse en Numeriek oplossen van vergelijkingen - successieve substitutie kan je er wel iets over vinden.In dit geval zou je moeten kiezen voor x=20·sin(x)/log(x). Met x in radialen gaat dan echter niet lukken. Als je x in graden neemt (wat dan toch wel een beetje heel ongebruikelijk is lijkt me) dan komt er wel iets uit.Zoiets kan trouwens erg handig met je GR:Maar weet je wel zeker dat dit de opgave is!? WvR woensdag 5 maart 2008
WvR woensdag 5 maart 2008
©2001-2025 WisFaq