Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Ik ben bezig met een opfriscursus wiskunde voor het hbo.... ik moet een simpele vergelijking oplossen, maar kom er niet uit... heb het al eerder gehad maar ben het even kwijt...

A:3+A=1

Wat is A? En hoe kom ik tot dit antwoord?

remy d
Student hbo - dinsdag 4 maart 2008

Antwoord

A:3 is hetzelfde als 1/3A. Er staat dus:
A:3+A=1
1/3A+A=1
11/3A=1
4A=3
A=3/4

Zoiets?

WvR
dinsdag 4 maart 2008

©2001-2024 WisFaq