Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54609 

Re: Integreren sin³(x)

Dag Oscar,
Die uitkomst, volgens zijn boek, kan toch niet kloppen, Oscar !
Die moet toch worden:
-a/3(cosx)+a/9(cos3x)+C
Bij afleiden komt er dan terug :
a/3(sinx)+a/9(3cos2x)(-sinx)=
a/3(sinx)-a/3(1-sin2x)(sinx)=
a/3(sinx)-a/3(sinx) +a/3(sin3x)=
a/3 sin3(x) +C wat neerkomt op de gegeven integraal.
Vriendelijke groeten,

Lemmen
Iets anders - zaterdag 1 maart 2008

Antwoord

Dag Rik,

Inderdaad, er moet staan sin2(x) ipv sin(x). Dan staat er hetzelfde als jou oplosssing. Alleen de factor a/3 staat er niet bij. Je kunt soms oplossingen hebben die er totaal anders uitzien, maar toch precies hetzelfde zijn.

In de mathamaticaoplossing herken ik zo goed als niks. Daar moet iets verkeerd ingetypt zijn.

Groet. Oscar.

os
zaterdag 1 maart 2008

©2001-2024 WisFaq