Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schatten

Als je moet schatten bij welke som het antwoord van 32x84= het beste in de buurt komt, waar moet je dan op letten?
Je kunt kiezen uit de volgende sommen
30x90 30x80 30x85

Het antwoord is bij 30x90, maar ik snap niet waarom.
Voor mijn gevoel ligt 30x85 er dichter bij!

margot
Ouder - donderdag 14 februari 2008

Antwoord

Laat ik het maar eens uitwerken:
32·84=(30+2)(85-1)=30·85+2·85-30-2=30·85+170-30-2=30·85+138
32·84=(30+2)(90-6)=30·90-6·30+2·90-12=30·90-180+180-12=30·90-12
Dus 30·90 ligt dichter bij.
Het punt is dus dat 2·85-30-2 veel meer is dan 2·90-6·30-12

hk
donderdag 14 februari 2008

 Re: Schatten 

©2001-2024 WisFaq