Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vermenigvuldiging en deling

Hallo,ik heb een vraag in mijn boek staan en ik snap het niet dit is de vraag:
a: Welke vermenigvuldiging heeft te maken met de deling 165:15?

p.s en wat betekent quotient in een wiskunde som en normaal?

zouden jullie mij kunnen helpen met deze kleine vraag?

tannaz
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 9 februari 2008

Antwoord

Beste Tannaz,

12:6=2 en 6x2=12 en ook 2x6=12.
We zeggen wel: delen (:)is de omgekeerde bewerking van vermenigvuldigen (x).
Je kan van 12 een 2 maken door te delen door 6.
Je kan weer terug naar die 12 door te vermenigvuldigen met 6.
165:15=....
....x15=165. Deze laatste vermenigvuldiging heeft dus te maken met 165:15.

ALs je er een woordenboek bij haalt, dan vind je waarschijnlijk:
quotiënt=de uitkomst van een deling.
Dus het quotiënt van 12 en 6 is 2.

Hoop dat dat helpt.
Groet, Lieke

ldr
zaterdag 9 februari 2008

©2001-2024 WisFaq