Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische vergelijkingen

hoi, vraagje
de vraag is los op: Bg sin x +Bg sin xV3 = p/2
berekening:
Bgsinx=a =sin a=x en aÎ ]-¥;+¥[
BgsinxV3=b = sinb=xV3 en b Î " "
a+b = p/2
sin(a+b) = sin(p/2)
sina*cosb + cosa*sinb = 1
cosb =?
sinb = xV3
cos2b = 1 - sin2b = 1-3x2
cosa=?
sina= x
cos2a = 1- sin2a = 1-x2
x*V(1-3x2) + V(1-x2)*xV3 = 1
x2 - 3x4 +3x2 -3x4 =x
-6x4+4x2=1
stel x2 = t
-6t2+4t -1 = 0
als ik dat uitkom kom ik een getal met 0.98... ofzoiets uit
en het antwoord moet zijn: x = 1/2
kunt u zeggen of aantonen ofzo waar mijn fout zit
alvast bedankt
groetjes

yann
3de graad ASO - donderdag 7 februari 2008

Antwoord

Yann,
sinb=sin(p/2-a)=cosa=Ö(1-x2)=xÖ3.Zo moet let wel lukken.

kn
donderdag 7 februari 2008

 Re: Cyclometrische vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq