Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace transformatie controle

Hallo,

Ik vraag mij af of deze laplace transformatie correct is uitgevoerd...

L(u(t-3)(4-t))=e-3sL(f(1-t))

Ik weet dat het bovenstaande deel juist is maar twijfel over de verdere uitwerking van = e(macht-3s) L(f(1-t))
Is dit als volgt??

= e-3sL(f(1-t))
= e-3s(L(1)-L(t))
= e-3s((1/s)-(1/s2))

Alvast bedankt
Mvg

Merten
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 19 januari 2008

Antwoord

Het `bovenstaande' is niet geheel juist: die f hoort daar niet, daar moet L(1-t) staan. Als de eerste stap uit je verdere berekening weglaat is de rest goed.

kphart
zaterdag 19 januari 2008

 Laplace transformatie extra 

©2001-2025 WisFaq