\require{AMSmath} De vergelijking van de symmetrie-as f(x) = (m-1)·x2+(1-2m)·x-(2-m) Erraza Overige TSO-BSO - maandag 14 januari 2008 Antwoord Ik zie niet echt een vraag staan maar ik gok dat je dit bedoelt: 'Wat is de vergelijking van de symmetrie-as' van f(x)=...?'Je kunt de vergelijking van deze familie van parabolen schrijven in deze vorm:f(x)=a(x-p)2+qDaarbij heeft de top de coördinaten (p,q) en de vergelijking van de symmetrie-as is dan gelijk aan x=p. Daarmee zou het moeten lukken.Zie eventueel ook Kwadraatafsplitsen WvR maandag 14 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x) = (m-1)·x2+(1-2m)·x-(2-m) Erraza Overige TSO-BSO - maandag 14 januari 2008
Erraza Overige TSO-BSO - maandag 14 januari 2008
Ik zie niet echt een vraag staan maar ik gok dat je dit bedoelt: 'Wat is de vergelijking van de symmetrie-as' van f(x)=...?'Je kunt de vergelijking van deze familie van parabolen schrijven in deze vorm:f(x)=a(x-p)2+qDaarbij heeft de top de coördinaten (p,q) en de vergelijking van de symmetrie-as is dan gelijk aan x=p. Daarmee zou het moeten lukken.Zie eventueel ook Kwadraatafsplitsen WvR maandag 14 januari 2008
WvR maandag 14 januari 2008
©2001-2024 WisFaq