Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische functies

Kan iemand mij uitleggen waarom tan(2*arcsin(4/5)) gelijk is aan -24/7? Ik moet dit zonder rekenmachine kunnen oplossen. Maar dit lukt me niet.

Froukj
Student hbo - dinsdag 8 januari 2008

Antwoord

Dag Froukje,
- Gebruik de dubbelehoekformule voor de tangens
- Vervang dan telkens tan door sin/cos
- Gebruik dat sin(arcsin(4/5))=4/5 en dat
cos(arcsin(4/5))=Ö(1-sin2(arcsin(4/5)))=Ö(1-(4/5)2)=Ö(9/25)=3/5
- En dan ben je er!

Groeten,
Christophe.

Christophe
dinsdag 8 januari 2008

©2001-2024 WisFaq